Fönsterfärg alkydolja

Vår alkydoljebaserade Fönsterfärg är en traditionell alkydoljefärg som ger ett lite motståndskraftigare ytskikt än linoljefärgen. Ett bra alternativ för fönsterbågar som ju är en av husets mest utsatta delar.

Vår Fönsterfärg är en klassisk lösningsmedelsburen alkydoljefärg för målning av i första hand fönsterbågar, foder mm. Den ger ett lite hårdare ytskikt som inte kritar på samma sätt som linoljefärg men ändå ger underlaget ett bra skydd mot fukt och röta.

Fönsterfärgen målas på samma sätt som linoljefärgen i 3 skikt med spädning i det första skiktet för bästa penetration och vidhäftning.

Dokument

  • SDB Fönsterfärg
  • Fönsterfärg

Inspiration

För ditt nästa projekt

Lär dig mer om linoljefärg

Att måla med linoljefärg behöver inte vara krångligt eller svårt. Här samlar vi vanliga frågor och svar, tips om färgsättning och några korta filmer kring hur du praktiskt går tillväga.

För dig som är målare, föreskrivare eller förvaltare

Här kan du som du som arbetar professionellt med vårt traditionella sortiment av linolje- och emulsionsfärger få hjälp med frågor om pågående eller kommande arbeten.

Penslar och verktyg

Verktygens kvalitet spelar stor roll när man målar med linoljefärg. Vi berättar vad du behöver tänka på i valet av pensel.

Måla på järn och plåt

Att måla plåttak med linoljefärg var vanligt förr. Då grundmålade man oftast med blymönja. Idag går det att välja mindre farliga grundfärg som fungerar väldigt bra ihop med vår linoljefärg. Oavsett om du målar hörnjärn på fönster, plåttak, fönsterbleck eller järnstaket.