Katarina Kyrka i Stockholm

Katarina kyrka stod klar första gången 1695, men har sedan dess drabbats av två bränder, 1723 och 1990.

Kyrkan har fått sitt namn efter Karl X Gustavs mor prinsessan Katarina. Kyrkan är en av 43 i Stockholms stad som är särskilt skyddade enligt kulturmiljölagen. Efter branden den 17 maj 1990 fanns i stort sett bara ytterväggarna kvar. Ove Hidemark var arkitekt för återuppbyggnaden och det gjordes då klart att inga moderna byggmaterial skulle användas. Katarina kyrka återinvigdes 1995.

Målning utförd år: 1993 – 1995
Underlag: Kalkputs på fasad, ek i fönster och portar
Färg: Engwall o Claesson Utvändig Linoljefärg
Kulör: Puts: Grå Umbra 6A-36, Fönster och Portar: Grön 1B-95

Inspiration

För ditt nästa projekt

Lär dig mer om Linoljefärg

Att måla med linoljefärg behöver inte vara krångligt eller svårt. Här samlar vi vanliga frågor och svar, tips om färgsättning och några korta filmer kring hur du praktiskt går tillväga.

För dig som är Målare, Föreskrivare eller Förvaltare

Här kan du som du som arbetar professionellt med vårt traditionella sortiment av linolje- och emulsionsfärger få hjälp med frågor om pågående eller kommande arbeten.

Penslar och verktyg

Verktygens kvalitet spelar stor roll när man målar med linoljefärg. Vi berättar vad du behöver tänka på i valet av pensel.

Måla på järn och plåt

Att måla plåttak med linoljefärg var vanligt förr. Då grundmålade man oftast med blymönja. Idag går det att välja mindre farliga grundfärg som fungerar väldigt bra ihop med vår linoljefärg. Oavsett om du målar hörnjärn på fönster, plåttak, fönsterbleck eller järnstaket.