Måla inomhus

Hos oss hittar du vackra inomhusfärger från förnyelsebara råvaror, helt utan plast. Vi erbjuder linoljefärger i olika glans för trä och snickerier och helmatta emulsionsfärger för väggar och tak. Naturligtvis har vi också en oslagbar grundfärg som passar alla våra toppfärger – på alla underlag.

Linoljefärg för invändig målning

Vår invändiga linoljefärg finns med tre olika glans;
Blank, Halvblank och Matt.
Färgen är avsedd för målning av tak, paneler, möbler, fönsteromfattningar och andra snickerier inomhus. Den ger en vacker yta med lyster och djup men vars glans går ned något med åren.

 
HÄR kan du se alla våra STANDARDKULÖRER – uppkallade efter sitt pigment enligt Riksantikvarieämbetets kulörsystem (notera dock att kulörerna på en bildskärm inte stämmer helt överens med verkligheten).

Emulsionsfärg för invändig målning 

- Våra Emulsionsfärger är vackra helmatta vägg- och takfärger gjorda på lin- eller alkydolja. Vår Linoljeemulsion ger ett vackert djup och lyster för exempelvis sov- och vardagsrum, det vill säga rum som inte utsätts för alltför hårt slitage eller hög luftfuktighet. Vår alkydoljeemulsionen Matt Interiör är ett lite slittåligare alternativ för ytor som t.ex ditt kök eller hall.


Här hittar du vår egna IDÉKULÖRER – i samstämda, naturliga toner. De passar lika bra i sovrummet som i hallen och kan brytas i alla våra olika färgtyper.

Varför du ska använda grundfärg när du målar inomhus med linoljefärg

När du målar inomhus rekommenderar vi att du alltid först grundmålar med en kulöranpassad grundfärg för bästa resultat. Det är viktigt att få ett jämnt sugande underlag, oavsett om du målar på en tidigare målad eller omålad yta – eller på en tapet. Grundfärgen ger jämnare sugning, bättre fäste och bättre täckning för slutstrykningsfärgen. Vi har både en vattenburen alkydemulsion, Slipgrund V (som vi själva gärna rekommenderar), och en traditionell Invändig linoljegrund att välja på.
Invändig linoljefärg

Välj mellan Blank, Halvblank eller Matt linoljefärg. Kom ihåg att all linoljefärg mörkergulnar - så bryt gärna den vita färgen med lite, lite svart om du skall måla i tak eller andra ytor som dagsljuset inte kommer åt.

Inspiration

För ditt nästa projekt

Lär dig mer om Linoljefärg

Att måla med linoljefärg behöver inte vara krångligt eller svårt. Här samlar vi vanliga frågor och svar, tips om färgsättning och några korta filmer kring hur du praktiskt går tillväga.

För dig som är Målare, Föreskrivare eller Förvaltare

Här kan du som du som arbetar professionellt med vårt traditionella sortiment av linolje- och emulsionsfärger få hjälp med frågor om pågående eller kommande arbeten.

Penslar och verktyg

Verktygens kvalitet spelar stor roll när man målar med linoljefärg. Vi berättar vad du behöver tänka på i valet av pensel.

Måla på järn och plåt

Att måla plåttak med linoljefärg var vanligt förr. Då grundmålade man oftast med blymönja. Idag går det att välja mindre farliga grundfärg som fungerar väldigt bra ihop med vår linoljefärg. Oavsett om du målar hörnjärn på fönster, plåttak, fönsterbleck eller järnstaket.