Övriga produkter

Traditionellt måleri omfattar många klassiska färgtyper som nu återigen blir allt mer efterfrågade. Hos oss kan du t.ex. köpa Limfärg - som var den vanligaste färgen för innertak förr i tiden - och Silikatfärg som är en fantastiskt hållbar färg som målas på bl.a. puts. Den uppfanns i Tyskland i mitten av 1800-talet men fungerar otroligt bra än idag.


Läs mer om våra klassiska produkter här:

Dokument

  • Limfärg Produktblad
  • Limfärg SDB
  • Silikatfärg Produktblad
  • Silikatfärg SDB

Inspiration

För ditt nästa projekt

Lär dig mer om Linoljefärg

Att måla med linoljefärg behöver inte vara krångligt eller svårt. Här samlar vi vanliga frågor och svar, tips om färgsättning och några korta filmer kring hur du praktiskt går tillväga.

För dig som är Målare, Föreskrivare eller Förvaltare

Här kan du som du som arbetar professionellt med vårt traditionella sortiment av linolje- och emulsionsfärger få hjälp med frågor om pågående eller kommande arbeten.

Penslar och verktyg

Verktygens kvalitet spelar stor roll när man målar med linoljefärg. Vi berättar vad du behöver tänka på i valet av pensel.

Måla på järn och plåt

Att måla plåttak med linoljefärg var vanligt förr. Då grundmålade man oftast med blymönja. Idag går det att välja mindre farliga grundfärg som fungerar väldigt bra ihop med vår linoljefärg. Oavsett om du målar hörnjärn på fönster, plåttak, fönsterbleck eller järnstaket.