Produktmeny

Emulsionsfärg Linoljeemulsion

Emulsionsfärg kallas även för temperafärg och är en färg som består av både olja och vatten. Då linoljan i vår emulsionsfärg inte kan lösa sig i vatten har vi tillsatt såpa som emulgator. Det ger en naturlig, helmatt och vacker färg för väggar och tak inomhus.

Emulsionsfärgen har högt liggande pigment som ger den helmatt ytan – men som därför också gör den något känsligare för slitage och fett. Efter ett par månader har den dockhärdat och blir därmed tåligare mot mekanisk påverkan och kan även torkas av. Det är därför en härlig vägg- och tak färg i rum som inte utsätts för alltför hårt slitage - som t ex.sovrum och vardagsrum. Den bör inte användas i utrymmen med risk för hög luftfuktighet.


Emulsionsfärgen är applicerbar på alla stumma ytor såsom gips, väv, papper, puts, trä,betong och plastfärgs målade ytor, både på väggar och i tak. All linoljefärg suger snabbt ini underlaget varför vår Emulsionsfärg bör grundmålas 2 ggr med Slipgrund V – bruten i samma kulör – för att undvika att slutresultatet blir flammigt.

Läs mer
standard
ncs
raä
INVÄND VIT
Välj grundfärg

?Info

Klicka på en kulör i hjulet för att sätta en grundfärg, eller skriv in färgkoden direkt

nyans
kulör
 
Välj nyans
kulör

Dokument

Glöm inte!

Slipgrund V

Slipgrund V är en vattenburen alkydgrundfärg avsedd som grund- och slipstrykningsfärg invändigt på i första hand snickerier.