Produktmeny

Linoljefärg Matt

Invändig Matt Linoljefärg är gjord på kallpressad rå linolja och linstandolja med tillsatt matteringsmedel. Färgen är avsedd för målning av väggar och tak inomhus.

Målningsanvisning:

Tidigare obehandlade eller renskrapade ytor grundas och mellanstryks med Invändig Linoljefärg Grund eller det vattenburna alternativet Slipgrund V. Kontrollera att underlaget inte är sugande genom att provmåla en avgränsad yta. Stryk därefter ett tunt lager Invändig Matt Linoljefärg. Om glansfläckar kvarstår efter mer än 48 timmar stryks hela ytan med ytterligare ett tunt färgskikt. På tidigare oljefärgsmålade icke spacklade ytor i gott skick och i samma kulör kan en strykning räcka.


Var noga med att röra om färgen ordentligt från botten. Färgen skall målas tunt med rund eller oval pensel av god kvalitet. För mer information se separat datablad Målning med linoljefärg inomhus.Det är viktigt med god luftväxling. Färgens torkning är beroende av tillgång till syre.


OBS! Vit Invändig linoljefärg bör pigmenteras något (t.ex. S 0500-N) då ytor där ljus inte kommer till annars kommer att gulna.


HÄR kan du se våra Standardkulörer Läs mer
standard
ncs
raä
VIT
Välj grundfärg

?Info

Klicka på en kulör i hjulet för att sätta en grundfärg, eller skriv in färgkoden direkt

nyans
kulör
 
Välj nyans
kulör

Dokument

Glöm inte!

Slipgrund V

Slipgrund V är en vattenburen alkydgrundfärg avsedd som grund- och slipstrykningsfärg invändigt på i första hand snickerier.