Tre Kronor af Stockholm

Tre Kronor af Stockholm, sjösatt 2005 och tidigare benämnd Stockholmsbriggen, är byggd med örlogs­briggen Gladan som förlaga.

Skrovet är byggt i ek med däck av sibirisk lärk, master och rår av furu eller lärk. De 16 seglen har en sammanlagd yta på 735 kvadratmeter. Tre Kronor af Stockholm fungerar som en ambassadör för Östersjöregionen i frågor som rör handel, miljö och ungdomar och har en fast kajplats utanför Kolskjulet på Kastellholmen i Stockholm.

Målat år: 2005
Färg: Engwall o Claesson Utvändig Linoljefärg
Kulörer: Fribord: ljusgrå 00233
Skarndäck: mörkgrå 00232
Ventiler och dekorationslinje: röd 1A-225
Rigg: ljusgul 02218
Reling: guldockra 02260


Inspiration

För ditt nästa projekt

Lär dig mer om linoljefärg

Att måla med linoljefärg behöver inte vara krångligt eller svårt. Här samlar vi vanliga frågor och svar, tips om färgsättning och några korta filmer kring hur du praktiskt går tillväga.

För dig som är målare, föreskrivare eller förvaltare

Här kan du som du som arbetar professionellt med vårt traditionella sortiment av linolje- och emulsionsfärger få hjälp med frågor om pågående eller kommande arbeten.

Penslar och verktyg

Verktygens kvalitet spelar stor roll när man målar med linoljefärg. Vi berättar vad du behöver tänka på i valet av pensel.

Måla på järn och plåt

Att måla plåttak med linoljefärg var vanligt förr. Då grundmålade man oftast med blymönja. Idag går det att välja mindre farliga grundfärg som fungerar väldigt bra ihop med vår linoljefärg. Oavsett om du målar hörnjärn på fönster, plåttak, fönsterbleck eller järnstaket.