Inspirerande hus

Här kan du se några av alla de hus som målats med linoljefärg från Engwall o. Claesson

Grunewaldsvillan i Saltsjöbaden

Se pdf

Köpmangården Pallars i Hälsingland

Köpmangården Pallars i Alfta är en varsamt restaurerad köpmangård från 1880-talet belägen i den vackra Voxnadalen i Hälsingland.

Se pdf

Vita Villan i Mariehamn på Åland

Se pdf

Stora Nyckelvikens Gård i Nacka

Se pdf

Dufweholms Herrgård i Sörmland

Se pdf

Sjövilla i Kummelnäs

Att måla ett gammalt hus är ett arbete som verkligen ger lön för mödan. Om det görs rätt.

Se pdf

Koppartälten i Hagaparken, Stockholm

Se pdf

Inspiration

För ditt nästa projekt

Lär dig mer om linoljefärg

Att måla med linoljefärg behöver inte vara krångligt eller svårt. Här samlar vi kunskap om linoljefärg, tips om färgsättning, visar hur du går tillväga och svarar på de vanligaste frågorna.

För dig som är målare, föreskrivare eller förvaltare

Här kan du som du som arbetar professionellt med vårt traditionella sortiment av linolje- och emulsionsfärger få hjälp med frågor om pågående eller kommande arbeten.

Penslar och verktyg

Det är viktigt att man har bra verktyg när man målar med linoljefärg. En pensel som "håller" färgen bra och inte släpper borst gör stor skillnad för slutresultatet. Linoljefärg ska alltid målas med runda eller ovala penslar - eller med snedskuren borst för fönstermålning. Vi rekommenderar handgjorda penslar från Gnesta Penseln. Dessa kostar lite mer men håller desto längre.

Måla på järn och plåt

Att måla plåttak med linoljefärg var vanligt förr. Då grundmålade man oftast med blymönja. Idag går det att välja mindre farliga grundfärg som fungerar väldigt bra ihop med vår linoljefärg. Oavsett om du målar hörnjärn på fönster, plåttak, fönsterbleck eller järnstaket.