Våra produkter

Här får du en överblick över våra produkter inom traditionellt måleri. Hittar du inte vad du söker så kontakta oss på mail eller telefon så hjälper vi dig.

Här hittar du alla våra Säkerhetsdatablad (SDB)

Här kan du läsa vår broschyr med Produkt- och Målningsbeskrivningar. Klicka för fullskärm.


Inspiration

För ditt nästa projekt

Lär dig mer om linoljefärg

Att måla med linoljefärg behöver inte vara krångligt eller svårt. Här samlar vi kunskap om linoljefärg, tips om färgsättning, visar hur du går tillväga och svarar på de vanligaste frågorna.

För dig som är målare, föreskrivare eller förvaltare

Här kan du som du som arbetar professionellt med vårt traditionella sortiment av linolje- och emulsionsfärger få hjälp med frågor om pågående eller kommande arbeten.

Penslar och verktyg

Det är viktigt att man har bra verktyg när man målar med linoljefärg. En pensel som "håller" färgen bra och inte släpper borst gör stor skillnad för slutresultatet. Linoljefärg ska alltid målas med runda eller ovala penslar - eller med snedskuren borst för fönstermålning. Vi rekommenderar handgjorda penslar från Gnesta Penseln. Dessa kostar lite mer men håller desto längre.

Måla på järn och plåt

Att måla plåttak med linoljefärg var vanligt förr. Då grundmålade man oftast med blymönja. Idag går det att välja mindre farliga grundfärg som fungerar väldigt bra ihop med vår linoljefärg. Oavsett om du målar hörnjärn på fönster, plåttak, fönsterbleck eller järnstaket.